Bouwdirectie/Kwaliteitstoezicht Westmarket te Amsterdam

De voormalige Shoperade in Amsterdam-West (Osdorp) is volledig her-ontwikkeld. In dit overdekte winkelcentrum zaten relatief veel kleine winkelruimtes die werden gehuurd door lokale ondernemers. Dankzij het multiculturele aanbod had de Shoperade al jaren de sfeer van een markthal. Uitgangspunt bij de herontwikkeling was deze sfeer ook voor de toekomst te behouden. Het gerevitaliseerde winkelcentrum, dat in zijn nieuwe vorm de treffende naam Westmarket heeft gekregen, is overzichtelijk verdeeld in een foodcourt, een passage die plaats biedt aan de kleinere winkelunits/lokale ondernemersdeel, alsmede een grote winkelunit, die inmiddels in ingevuld door keten TK Maxx.

Inmiddels zijn alle winkelunits binnen de Westmarket verhuurd. Het winkelgedeelte – ingevuld door een groot aantal lokale ondernemers met inspirerende winkelconcepten - is afzonderlijk af te sluiten. Hierdoor kan het foodcourt ’s avonds langer open blijven. Overdag blijft het één winkelcentrum voor het winkelend publiek. Het geheel heeft een moderne en industriële uitstraling gekregen.

Montecorona Properties (Kroonenberg Groep) heeft eind 2015 opdracht verstrekt aan BITB Projects om de bouwdirectie en kwaliteitstoezicht voor deze herontwikkeling te verzorgen. Hierbij was BITB Projects (eind)verantwoordelijk voor het volledige bouwproces (in 2 bouwfasen) in nauwe samenspraak met projectaannemer, installateurs, architect, constructeur en overige belanghebbenden (gemeente, nutsbedrijven e.d.). Daarnaast heeft BITB Projects de volledige technische begeleiding (afbouwcoördinatie) van alle huurders uitgevoerd waardoor feitelijk het technisch projectmanagement voor de volledige herontwikkeling van A tot Z door BITB Projects verzorgd is.

Oplevering: 1-3-2017 (Bouwdirectie)
Oplevering: 1-9-2016 (Afbouw coördinatie)

« terug