Projectmanagement/Bouwdirectie 'Lindershof' (36 woningen)

Het Lindershuis en het Bankgebouw zijn een monumentaal begrip in het centrum van Dordrecht. Op de locatie waar bijna zestig jaar lang (vanaf 1920) het meest toonaangevende warenhuis van Dordrecht stond en waarin in de opvolgende decennia, over de 5 verdiepingen tellende locatie, vele winkelketens zich vestigde, is vanaf de zomer van 2020 door Kroonenberg Groep begonnen met de herontwikkeling van zowel het Lindershuis en Bankgebouw met als doel hoogwaardige woonruimte te creëren. 

De 32 appartementen in het oude Lindershuis, nu het Lindershof, verschillen bijna allemaal van formaat en vorm. Huurders kunnen er terecht voor ruimten tussen de 60 en 120 vierkante meter. De locatie, uitkijkend op de wekelijkse markt en de Bagijnhof, is er één die bij veel oudere Dordtenaren in het geheugen gegrift zal staan. Het Bankgebouw werd reeds eerder opgeleverd (juli 2022) en geeft ruimte aan 4 woningen.

BITB Projects heeft vanuit Kroonenberg Groep de opdracht ontvangen voor het projectmanagement in de ontwerpfase (VO/DO), bouwvoorbereidingsfase (TO/UO) alsmede uitvoeringfase (Directievoering). 

« terug